In de specifieke perioden van een vrouwenleven bewijst de homeopathie nog steeds zijn grote nut:

*zwangerschap en rondom de geboorte:

In de homeopathie zijn er diverse middelen die van groot nut kunnen zijn in deze perioden. Het mooie van een homeopathisch middel is dat er geen bijwerkingen aan zitten als het deskundig wordt gebruikt.

Daarom ook wordt er bij zwangere vrouwen nogal eens geadviseerd, door verloskundigen, of andere begeleiders, om naar een homeopaat te gaan voor de zwangerschapskwaaltjes en de eventuele klachten in de kraamtijd of bij de pasgeborene. Wanneer er klachten zijn die normaal gesproken behandeld worden met antibiotica of andere chemische medicatie, is dit tijdens borstvoeding of in de zwangerschap niet gewenst. Dan kan homeopathie uitkomst bieden!

Voor de volgende klachten kunt u in ieder geval terecht: Bekkenpijn, rugpijn, blaasontstekingen, obstipatie, candida, zwangerschapsjeuk, misselijkheid en voortdurend braken, nawee├źn, borstontsteking, borstvoedingsproblemen, slaapproblemen, postnatale depressie en emotionele klachten. Navelontsteking, krampjes, oogontstekingen, reflux, huilbabies..

* Menstruatieproblemen en vruchtbaarheidsproblemen:

Er zijn diverse vrouwen die maar niet zwanger raken ondanks dat er geen biologische redenen voor te vinden zijn. Doordat homeopathie werkt op het energie- systeem van het lichaam is reeds vaker gebleken dat er, door het opheffen van blokkades, wel zwangerschap mogelijk is. Ook wanneer er vroeg in de zwangerschap steeds miskramen ontstaan kan een homeopathische behandeling dit voorkomen.

Vrouwen die erg te lijden hebben onder P.M.S of veel bloedverlies tijdens de menstruatie, bloedarmoede of buikpijn, of onregelmatige cyclus, zijn gebaat bij homeopathie.

* Overgang:

Voor vrouwen in de overgang die te kampen hebben met opvliegers, slapeloosheid, humeurigheid, gewrichtspijnen, etc. kan een homeopathische behandeling uitkomst bieden.