Pasgeborenen en heel jonge kinderen zijn nog volop bezig met het ontwikkelen van het immuunsysteem. Dit is dan ook een reden waarom deze kinderen vaak ziek kunnen zijn.

Kinderen reageren vaak heel snel op homeopathie. Klachten als navelontsteking, oogontsteking, darmkrampjes, obstipatie, peuterdiarree, waterwratjes, luchtwegklachten, voedselintoleranties, spugen, slaapproblemen, tandjes krijgen, eczeem, oorpijn, pseudokroep, zijn allemaal goed behandelbaar.

De peuter/kleuterleeftijd is ook vaak een periode dat het kind in aanraking komt met virussen en bacteriën via dagverblijven, peuterzalen en school. In deze periode is het juist goed om de weerstand van uw kindje te ondersteunen en zo min mogelijk antibiotica en dergelijke te gebruiken, omdat dit namelijk ook de goede bacteriën vernietigt. En die zijn nu juist hard nodig.

Klachten als krentebaard, de 6e ziekte, roodvonk, waterpokken;het hoort erbij en het is zelfs beter voor het immuunsysteem als uw kind deze ziekten doormaakt. Daarnaast hoort het ook bij een ontwikkelingsproces, het kind groeit door middel van het goed doormaken van een ziekte. Menig ouder vertelt dat het kind na het doormaken van bv. de waterpokken, een stapje verder is gekomen in de ontwikkeling.met homeopathische middelen ondersteunt u de natuurlijke ontwikkeling van het immuunsysteem van uw kind. Hierdoor is het beter in staat zélf bovengenoemde ziekten te overwinnen.